Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Schakel Blog - Huis verduurzamen

Woning verduurzamen zonder grote investeringen

In Den Haag weten ze het zeker. In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Voor de gemiddelde huiseigenaar is een volledig elektrische verwarmingsinstallatie vaak een stapje te ver. Alleen al omdat optimale isolatie en vloerverwarming dan een vereiste zijn. Gelukkig zijn er inmiddels betaalbare en slimme alternatieven op de markt. Volgens installateurs neemt de vraag ernaar snel toe.

De prijs van gas is de afgelopen 4 jaar ruim 25% duurder geworden. De gasprijs stijgt daarbij harder dan die voor stroom en naar verwachting neemt dit de komende jaren alleen maar toe. Ondertussen zijn de verwarmingsspecialisten erin geslaagd om de energienota van huishoudens tot €600,- per jaar te verlagen door bijvoorbeeld hybride verwarming. Op een duurzame manier verwarmen en warm water tappen. Een warmtepomp is hier een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde.

Hoe werkt dit dan?

De warmtepomp koppel je aan je CV-ketel en radiatoren. Simpel gezegd verwarmt de warmtepomp het huis en zorgt de CV-ketel voor de warme douche. De CV-ketel springt verder alleen bij als dit nodig is, bijvoorbeeld als het buiten hard vriest. Het gasverbruik daalt hiermee met zo’n 60% tot 70%. Nog een voordeel is dat de warmtepomp ook een koelfunctie heeft.

Volgens onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond zorgt de buiten- en de binnenunit van de Nefit Bosch warmtepomp voor ‘de grootste energiebesparing’. Ook komt het als ‘stilste’ warmtepomp uit de test.
Voor vrijwel iedere woning is een hybride oplossing mogelijk: met aftrek van de subsidie is er al een Nefit Bosch warmtepomp vanaf €2.365,-.

Wil jij meer informatie over verduurzaming van jouw woning middels een warmtepomp? Check dan eens onderstaande website:
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/duurzaam-verwarmen-en-koelen/warmtepomp-duurzaam-elektrisch-verwarmen/

Heb jij vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.

We zijn er voor je.