Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Nieuwbouw Schakel Makelaars

Waarom zou je kiezen voor nieuwbouw?

Ga je voor een bestaand huis of voor nieuwbouw? Dat is waarschijnlijk de eerste vraag die je jezelf stelt wanneer je opzoek bent naar een nieuwe woning. Aan beide opties zitten voor-en nadelen. Een bestaand huis kan veel karakter hebben en je kan er vaak direct intrekken. Bij een nieuwbouwwoning kun je je huis geheel naar eigen smaak inrichten, wat bij een bestaand huis vaak lastiger is.

In een nieuwbouwwoning is alles nieuw, waardoor je de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud hoeft te verrichten. Je hebt dus geen overlast door onderhoudswerkzaamheden en een extra pluspunt voor kopers: je bespaart op onderhoudskosten. Daarnaast is een nieuwbouwwoning niet alleen goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet deze aan de wettelijke eisen voor geluidsisolatie, ook de luchtkwaliteit is in nieuwbouwwoningen goed op orde door de hoogwaardige ventilatiesystemen die worden geplaatst.

Een nieuwbouwhuis is een stuk duurzamer dan oudere woningen, belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2. Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om het huis van warmte en stroom te voorzien. Alle huizen moeten in 2050 van het aardgas af zijn en veel nieuwbouwwoningen die gebouwd zijn of worden zijn al van het aardgas af. Je bent dus goed op de toekomst voorbereidt met een nieuwbouwwoning.

In tegenstelling tot een bestaand huis, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam. Je betaalt dan geen overdrachtsbelasting en de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs. Bovendien betaal je geen kosten voor een taxatie of makelaarskosten. En vaak kunnen de bewoners van een nieuwbouwproject allemaal tegelijkertijd in de woningen. Dit schept een band en zorgt voor meer sociale cohesie.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een nieuwbouwwoning zijn er een aantal zaken, waar je rekening mee moet houden die anders zijn dan bij een bestaande koopwoning. Als eerste is het belangrijk je goed financieel te laten voorlichten, zie www.watermanadvies.nl voor meer informatie of een vrijblijvend financieel adviesgesprek. Een nieuwbouwwoning kopen gaat namelijk anders dan het kopen van een bestaande woning. De hypotheek die je hiervoor afsluit wordt op een speciale rekening gezet: het bouwdepot. Van het bouwdepot worden rekeningen betaald van de aannemer en de eventuele andere kosten voor de woning.

Neem daarnaast een bouwkundig expert mee naar de oplevering. Deze inspecteert de woning volledig, zodat eventuele gebreken kunnen worden opgelost door het bouwbedrijf. Daarnaast bestaat er altijd een kans dat de ondernemer failliet gaat tijdens de bouw. Met het gevolg dat de woning niet wordt afgebouwd of je komt voor hoge meerkosten van de afbouw te staan. Bescherm je daarom met een garantie- en waarborgcertificaat tegen deze situatie. Kortom, houd rekening met een aantal punten die extra aandacht vereisen bij een nieuwbouwwoning. Zo kun je optimaal profiteren van je toekomstige, duurzame, nieuwe woning.

NIEUWBOUW IN ALMELO

Ben je benieuwd met welke nieuwbouwprojecten wij bezig zijn? Check dan Funda voor eventuele beschikbare bouwnummers en meer informatie:
Het Weggeler
Het Stegeman
Almelo Noordoost

Wil je meer informatie of heb je vragen?
Bel, mail of app ons, wij helpen je graag!