Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Energielabel woningen

Verkoper en energielabel

Ga jij je huis verkopen? Dan ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen. Op het moment van de overdracht moet je het pdf-bestand met het energielabel kunnen overhandigen aan de nieuwe eigenaar.

Kan jij op het moment van overdracht geen energielabel overdragen, dan kun je een boete krijgen. Tevens ben je als verkopend makelaar verplicht om de labelklasse te vermelden in advertenties waarin je het huis te koop zet, bijvoorbeeld op Funda en Facebook.

Ga je een huis kopen? Let dan ook op het energielabel. Een huis met een groen energielabel (A++++ tot B) is niet alleen comfortabeler, het scheelt je ook fors in de energiekosten! In 10 jaar tijd kan het verschil met een vergelijkbaar onzuinig huis oplopen tot duizenden euro’s.

Een iets duurder maar zuiniger huis kan dus voordeliger zijn dan een goedkoper, onzuinig huis.
Heeft het te koop staande huis geen energielabel? Vraag er de verkoper of de verkoopmakelaar om. Als koper heb je recht op een energielabel.

Let op: heb je nog geen geldig energielabel, maar ga je wel je huis in de verkoop zetten? Dan hoef je tot 1 juli 2021 de labelklasse niet in de advertentie te vermelden. Heb je al wel een geldig energielabel, dan moet je deze natuurlijk wél in de advertentie vermelden.

Vanaf 1 juli 2021 is het vermelden van een energielabel verplicht en moet deze voordat jouw woning in de verkoop staat, zijn aangevraagd.

Er is op dit moment veel vraag naar energielabels. De energieadviseurs hebben het hierdoor erg druk. Begin daarom op tijd met aanvragen. De aanvraag kan een paar weken tot paar maanden duren.

Het aanvragen van een energielabel kost geld, waarvan de prijs uiteindelijk wordt bepaalt door jouw energieadviseur. De prijs hangt af van meerdere dingen, bijvoorbeeld het type woning en de tijd die de energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken op te nemen.

Wil jij een energielabel aanvragen? Kijk dan eens op de volgende websites:


Wil jij meer informatie over het energielabel of heb je andere vragen over de verkoop van jouw huis? Neem dan contact met ons op.

Bel, mail of app ons.

Wij zijn er voor je!