Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Starters opgelet

Starters in Almelo opgelet!

De gemeente Almelo heeft een nieuw potje beschikbaar gesteld voor starters op de woningmarkt. Wil jij voor het eerst een woning kopen, maar kun je net niet genoeg hypotheek krijgen? Dan heb je misschien recht op een starterslening.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het maximale bedrag dat je kunt lenen volgens de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De starterslening is een extra lening bovenop de hypotheek.

Voorwaarden starterslening Almelo

Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder en wil je eerste woning kopen (eventueel met je partner), waar je zelf gaat wonen.
  • Het moet een bestaande woning zijn binnen de gemeente Almelo (in de stad of de dorpen) van niet meer dan 225.000 euro, inclusief ‘verbeterkosten’.
  • Deze verbeterkosten slaan op het verbeteren van het wooncomfort of het verduurzamen van de woning. Denk aan een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, zonnepanelen aanleggen het aanbrengen van isolatie.


Hoe hoog is de starterslening?

Je kunt hooguit 20 procent van de waarde van de woning lenen, met een maximum van 30.000 euro. Het minimumbedrag is trouwens 2.500 euro. De lening is voor maximaal dertig jaar en de rente staat voor vijftien jaar vast. Extra meegenomen: de eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen.

Wil je een aanvraag doen, zorg dan dat je op tijd bent, anders is de pot met geld alweer leeg. Goed om te weten: de gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je er snel bij bent.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Bel, mail of app ons, wij helpen je graag! De gemeente heeft uiteraard ook uitgebreide informatie hierover. Deze kun je hier Starterslening | Gemeente Almelo vinden.