Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Renoveren en verduurzamen

Renoveren en verduurzamen

Wil jij je huidige woning of je nieuw aangekochte woning opknappen of renoveren? Denk hierbij dan eens aan de mogelijkheden van duurzaam verbouwen. Een verbouwing is natuurlijk hét moment om je woning te voorzien van betere isolatie, zuinige verlichting, zonnepanelen of misschien al wel verwarmen zonder gas.

Wat zijn de mogelijkheden en welke opties zijn er allemaal?

Duurzaam verbouwen gaat steeds meer gepaard met aandacht voor mens en milieu. Duurzaam renoveren van een woning zorgt niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving. Betere ventilatie zorgt bijvoorbeeld al voor het oplossen van eventuele vochtproblemen. En koude lucht verwarmt sneller dan warme lucht.

Hoe kun je nog meer duurzaam verbouwen en rekening houden met het milieu? Hierbij een greep aan mogelijkheden:

– HR ++(+) glas plaatsen
– Dak- , vloer- en / of spouwmuurisolatie aanbrengen
– Zonneboiler en / of warmtepomp (naast of in plaats van de CV)
– Zonnepanelen
– Led verlichting

Daarnaast kun je ook zuinig omgaan met energie door bijvoorbeeld je verwarming een graadje lager te zetten, lampen uit te doen als je er niet bent maar ook alle elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.

Kosten en subsidies

Duurzaam verbouwen / renoveren is niet altijd goedkoop en kan zeker kostbaar zijn. Maar uiteindelijk levert het je toch ook een flinke besparing op in jouw woonlasten. En een energiezuiniger woning is in de toekomst makkelijker te verkopen voor een hogere prijs.

Maar wist je ook, dat je subsidie aan kunt vragen voor de isolatie van jouw woning? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je als woningeigenaar subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen voor bijvoorbeeld glas, muur, dak, vloer en warmtepomp . Daarnaast is het mogelijk om met de Energiebespaarlening boetevrij en tegen een lage rente een lening aan te vragen voor het uitvoeren van energiebesparende investeringen. Op de website van de Rijksoverheid vind je hier meer informatie over.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Of heb je voorafgaand aan of na afloop van jouw verbouwing behoefte aan een taxatierapport? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag bij je langs om kennis te maken!

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen?
Bel, mail of app ons, wij helpen je graag!