Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Onze tuintips voor de zomermaanden voor jou!

Met de zomer in aantocht gaan we steeds meer gebruik maken van het buitenleven. Heerlijk genieten in de tuin, zwembaden gaan weer naar buiten, de BBQ mag weer aan en we genieten volop van de zon. Hoe haal je nou het beste uit je tuin, wij hebben een aantal tips op een rij gezet waarmee je je tuin op een leuke en makkelijke manier nog meer in zomerse sferen brengt.

Zorg goed voor de beplanting

Een goed begin voor je planten is het halve werk. Het is goed om na te gaan welke planten veel zon nodig hebben en welke niet, verplaats je planten naar de juiste plek en ze gaan langer mee. Gebruik kwalitatieve pot- of tuingrond voor je tuinplanten in aarde, hiermee heb je alvast een goede voedingsbron, het houdt vocht langer vast en helpt tegen uitdrogen.

Geef je groen altijd water in de ochtend of avond, zodat bladeren niet verschroeien. In de avond kunnen wortels het beste vocht opnemen. Benevel met een verstuiver regelmatig de tuinplanten, zodat de lucht om hen heen verkoelt. Je kunt een grote bak met water naast de potplanten zetten, het water dat verdampt komt in de lucht en verfrist je planten.

Tuinmeubelen

Kijk eens goed naar je tuinmeubelen, zijn deze nog in de goede staat of kunnen ze wel wat aandacht gebruiken? Wellicht zijn er wat gebreken ontstaan die verholpen of gerepareerd kunnen worden. Daarnaast is het ook belangrijk om ze goed schoon te maken, ze hebben vaak een langere tijd opgeborgen gestaan en het is fijn om ze nu eerst weer even helemaal goed te reinigen zodat je er straks optimaal van kunt genieten! Op deze manier zorg je er ook voor dat ze zo lang mogelijk mee gaan en je er dus heel lang plezier van hebt!

Tuinhuis

Je tuinhuis is in de winter vaak een opslagplek voor vele voorwerpen waardoor de kans op chaos hier vrij groot is. Pak het aan en ruim het op, zorg dat alles weer terug op de juiste plek staat.

Kom je dan voorwerpen tegen die je niet meer gebruikt, maak er een ander blij mee (misschien in ruil voor een lekker drankje in de tuin).

Zonneschermen en parasols

Wanneer je je tuinhuis opgeruimd hebt ben je waarschijnlijk ook je parasol tegengekomen. Zet deze gelijk goed op en controleer of alles nog naar behoren werkt, dit geldt ook voor je zonnescherm (en). Zonneschermen hebben ook tijdens de winter te lijden en kunnen in de zomer wel wat extra liefde gebruiken.

Gazon

Zorg voor voldoende bescherming van je gazon. Grasmaaien doe je niet in de volle zon hierdoor verbrand het gras en krijg je dorre plekken in je gazon.  Dit kun je gelukkig wel heel makkelijk voorkomen door het gras dus enkel in uren te maaien waarop de zon niet hoog aan de hemel staat!

Zwembad

Met oplopende temperaturen is een zwembad in de tuin een ware luxe. Vanuit je werk even lekker afkoelen en natuurlijk heerlijk voor kinderen.

Heb je al een zwembad zorg dan dat deze goed schoon is en controleer het water regelmatig.

Ben je toe aan een nieuw zwembad dan kun je allerlei kanten op. Ze zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, zo zijn er kleine zwembaden speciaal geschikt voor kinderen maar je kunt ook voor een groter formaat gaan waar je ook als volwassenen heerlijk in kunt genieten! En daarnaast zijn er ook nog eens allerlei zwembaden te koop met leuke extra’s erbij, zoals bijvoorbeeld een glijbaan, waterspuit of boog waar je onderdoor kunt zwemmen. Voor iedereen wat te kiezen dus!

Kijk bij de keuze voor een zwembad in de tuin ook vooral naar de oppervlakte die je tot je beschikking hebt zodat je zeker weet dat het zwembad er gaat passen. En natuurlijk ook naar het budget dat je tot je beschikking hebt, de prijzen kunnen namelijk flink hoog oplopen.

Sfeer

Met de juiste verlichting en beplanting creëer je al snel een tropisch gevoel.

Kies voor mooie groene planten met prachtige grote bladeren en wissel deze af met kleurrijke bloemen. Hierdoor ontstaat er al heel snel echt een tropisch sfeertje en de beplanting zal doen denken aan de natuur in de tropen! De juiste sfeer zorgt vaak al snel voor een heel gezellig gevoel! Als je dus ervoor wil zorgen dat jouw tuin helemaal klaar is voor de zomer dan is het ook wel erg leuk om een tropisch sfeertje aan je tuin toe te voegen! En dit doe je ook nog eens heel erg makkelijk! Je kunt namelijk met versiering en de juiste planten en verlichting al heel snel voor een hele gezellige tropische sfeer in je tuinzorgen!

Plek onder de zon

Als je ervoor wil zorgen dat jouw tuin helemaal klaar is voor de zomer dan is het vooral ook heel erg handig om ervoor te zorgen dat je voldoende plekken in je tuin hebt waar je heerlijk van de zon kunt genieten! Zorg bijvoorbeeld voor een plek in de zon waar je een loungehoek kunt maken, zet er een heerlijke bank neer of een paar ligstoelen en het genieten kan beginnen!

Maak jij je tuin sfeer en zomerklaar met deze tips?

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen?
Bel, mail of app ons, wij helpen je graag!