Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Schakel-Makelaars-Almelo-blogt---Gefeliciteerd-met-je-nieuwe-woning

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Of toch niet?

Heel vaak zeggen wij tegen een koper: gefeliciteerd met je nieuwe woning! Mondeling is er een overeenkomst bereikt tussen beide partijen en is er een vreugdemoment. Maar hoe vaak gebeurt het, dat de koop uiteindelijk toch niet doorgaat? Hoe komt dat en wie is hier verantwoordelijk voor?

In deze blog informeren wij je graag over het traject van het aankopen van een nieuwe woning. Want hoe vaak gebeurt het wel niet, dat je door de makelaar gefeliciteerd wordt met de koop en dat binnen een korte tijd de koop toch niet doorgaat? Teleurgestelde kopers, die totaal onverwacht, alsnog ‘achter het net vissen’ doordat een andere kandidaat met een hoger bod komt en de verkoper uiteindelijk daar mee in zee wil gaan. Kan dat zomaar?

Ja, dat kan. Doordat een mondelinge toezegging helaas niet bindend is en de verkoper aan een derde partij mag verkopen, indien hij dat wenst. Tegenwoordig is het schriftelijkheidsvereiste van toepassing, wat inhoudt, dat beide partijen de koopovereenkomst moeten hebben getekend, voordat een koper definitief weet, dat hij ook daadwerkelijk de koper is. Met een mondelinge overeenkomst, kan een verkoper dus nog alle kanten op.

Juist in deze oververhitte woningmarkt, merk je dat verkopers toch gevoelig zijn voor een andere koper, die uiteindelijk een nog betere bieding uitbrengt. Zeg als verkoper maar eens nee, tegen een partij die € 10.000,- hoger biedt, dan de reeds geaccepteerde bieding.

En dan hadden wij de eerste koper al gefeliciteerd. Wat doe je dan? Een dilemma waar je als makelaar zo goed mogelijk in wil bemiddelen maar wat helaas niet altijd makkelijk is. Door de eerste koper in te lichten over de nieuwe bieding die is gedaan, merk je al gauw, dat dit geen leuke gesprekken zijn en dat de eerste koper erg teleurgesteld is.
Wat willen we hier nu eigenlijk mee zeggen?

Wees als koper bewust van het schriftelijkheidsvereiste. Pas als de koopovereenkomst getekend is, ben jij verzekerd van het feit, dat jij ook daadwerkelijk de koper bent van de woning. Een mondelinge overeenkomst zegt in deze, dus helaas niets. Ons advies? Zorg ervoor, dat je als potentiële koper heel snel na een mondelinge overeenkomst de koopovereenkomst tekent. Juist in deze gekke tijd. Hoe sneller er getekend is, hoe sneller jij je als koper op kunt gaan maken voor jouw nieuwe (t)huis!

Wil jij meer informatie over het schriftelijkheidsvereiste of heb je andere vragen over hoe wij je kunnen begeleiden bij aan- of verkoop? Neem dan contact met ons op.

Bel, mail of app ons.

Wij zijn er voor je!