Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Een huis kopen? Zo pak je je zoektocht slim aan.

Als jij op zoek bent naar een woning, dan komt er veel op je af. ‘Waar moet ik op letten als ik een huis wil kopen?’ of ‘Wat heb ik eigenlijk te besteden?’ Dit is zomaar een greep uit de vragen die wij veel krijgen van zoekers.

Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij alvast een aantal (praktische) tips voor je op een rij gezet.

  1. Maak een wensenlijstje

Deze lijst geeft je het nodige inzicht. Kijk hierbij naar bijvoorbeeld de buurt, het gewenste aantal vierkante meters en kamers, nieuwbouw of bestaande bouw. Dit is natuurlijk heel belangrijk maar vergeet niet na te denken over hoeveel kilometers je eigenlijk wil forensen of heb je groene vingers en wil je graag een tuin of juist niet?

Wat zijn jouw echte harde eisen en waarin zou je concessies willen doen?

  1. Kijk vooruit

Wat is je leefsituatie op dit moment en hoe zou deze erover vijf of tien jaar uit kunnen zien. De toekomst voorspellen is onmogelijk, maar erover nadenken maakt de zoektocht naar een passende woning echt eenvoudiger.

Ben je nu alleen of net samen probeer dan eens vooruit te denken. Wil je bijvoorbeeld meer vanuit huis werken, denken jullie aan gezinsuitbreiding of misschien gaan de kinderen wel bijna het huis verlaten en mag de woning juist weer kleiner worden? Dit zijn slechts een aantal factoren die van belang kunnen zijn bij het bezichtigen van een huis, probeer hier maar eens over na te denken.

  1. Zoeken met Funda

Grote kans dat je je zoektocht naar een woning start op Funda.

Maak een account aan en sla daarin je voorkeuren op. Als je pushmeldingen inschakelt, krijgt je direct een seintje als een nieuwe woning op Funda komt die aan jouw criteria voldoet.

  1. Reality check

Weet wat je te besteden hebt, het heeft geen zin om je pijlen te richten op een huis dat financieel onbereikbaar is.

Voordat je een bod uitbrengt, wil je weten wat je te besteden hebt. Met andere woorden: hoever kun je gaan in de onderhandelingen? Je bestedingsruimte is afhankelijk van wat je maximaal kunt lenen, het bedrag waarvoor je je huidige woning verkoopt en hoeveel spaargeld je hebt en wilt uitgeven. Laat in elk geval de maandlasten van je volgende woning berekenen, dan weet je of je ze kan dragen.

  1. Check de buurtinformatie op Funda

Hier vind je informatie over bijvoorbeeld de gemiddelde vraagprijs in een buurt, zijn er veel gezinnen met kinderen, wat is de gemiddelde leeftijd maar ook waar de dichtstbijzijnde supermarkt, school of bushalte is. Waar heb jij behoefte aan?

  1. Verken de buurt

Rij of wandel eens een rondje in de buurt. Voel jij je hier thuis en zie jij jezelf hier wonen? Doe dit bijvoorbeeld eens overdag of in de avond, maar ook zeker in het weekend.

  1. Schakel een aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar weet als eerste welke woningen in de verkoop gaan en kan je helpen met het bepalen van een biedingsstrategie. Welke voor- en nadelen heeft een huis en is er een bouwkundige keuring nodig, dit zijn allemaal redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen.

  1. Vertrouw op je gevoel

Wat is het eerste gevoel dat je hebt als je een huis binnenstapt, laat je niet afleiden maar beleef het huis eerst zelf.

  1. Kijk gerust een tweede keer

Belangrijk bij deze tweede bezichtiging is dat je familie of vrienden meeneemt. Andere ogen zijn kritischer en is het fijn om ook deze meningen mee te nemen in je beslissing.

  1. Laat je niet gek maken

Laat je niet verleiden om over je financiële grenzen te gaan. Hoe mooi je een huis ook vindt en hoe hoog je de druk voelt om snel te schakelen, denk goed na en maak een weloverwogen beslissing.

Het kopen van een huis is een hele bijzondere ervaring en zowel wij als onze collega’s van Waterman Advies helpen jou hier graag bij.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen?
Bel, mail of app ons, wij helpen je graag!