Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Huizenmarkt

De woningmarkt in het 3e kwartaal van 2020

De woningmarkt in het 3e kwartaal van 2020:
Aanbod krimpt, consumenten blijven kopen, prijs verder omhoog.

Ook in het derde kwartaal van 2020 is de woningmarkt verder verkrapt. Het aanbod heeft het recordaantal transacties in het 3e kwartaal helaas niet bij kunnen houden. En daarmee is de keuze voor woningzoekers weer verder beperkt. Maar het aantal potentiële kopers niet. 

De consument heeft bijna niets meer te kiezen en daarmee zien we dat de prijsontwikkeling weer verder omhoog gaat. Uit de statistieken is te zien, dat de krapte op de woningmarkt op dit moment op het laagste niveau van deze eeuw zit.

Een consument kan bij zijn zoektocht eigenlijk nog maar uit twee woningen kiezen, terwijl normaalgesproken dat tussen de 5 tot 10 woningen zijn. De markt heeft echt meer aanbod van woningen nodig die voor een grote groep betaalbaar zijn.

Transactieprijs

De verkoopprijs van de gemiddeld verkochte woning in heel Nederland is zeer sterk gestegen. Deze komt in het derde kwartaal van 2020 uit op € 354.000,-, een stijging ten opzichte van vorig jaar van 11,6%. Van een gevreesde Coronadip, is dus net als in het vorige kwartaal, geen sprake.

Verkoop woningtypen

Het woningtype vrijstaand laat de grootste stijging van het aantal verkopen in een jaar zien. Er werden er in het derde kwartaal maar liefst 21,4% meer van verkocht. Ook de 2-onder-1-kapwoningen werden flink meer verkocht, 17,7% in de plus vergeleken met vorig jaar.

Van appartementen werden er de afgelopen jaren gestaag steeds minder verkocht, van ruim 13 duizend per kwartaal 4 jaar geleden tot minder dan 9 duizend per kwartaal dit jaar. Dit kwartaal neemt de verkoop weer toe tot boven de 10 duizend. Het is de vraag of het een eenmalige stijging is, of het begin van een herstel van lange tijd waarin dit de best verkochte woningtype was.

Zowel in het tweede kwartaal als in het derde kwartaal zijn er wat meer woningen te koop gezet dan in de jaren hiervoor. Deze woningen werden echter over het algemeen snel weer verkocht, waardoor de drukte onverminderd doorging in de zomer. Hierdoor is nog steeds sprake van druk op de prijzen en een verdere verkrapping van de markt.

Bovenstaande laat zien, dat het aanbod ten opzichte van potentiële kopers nog steeds te weinig is. Twijfel jij of nu het moment is om jouw woning te verkopen? Wij komen graag bij je langs om deze twijfel weg te nemen en adviseren jou hierin.

Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvende waardebepaling. De kans is groot, dat de prijs van jouw woning, net als alle andere woningen in Nederland, is gestegen.

Heb je vragen?

Bel, mail of app ons.

Wij zijn er voor je!