Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Coronavirus

Corona-update

Bijna vier weken geleden werden de eerste maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus aangekondigd. Veel mensen zijn aan huis gekluisterd en hebben de meest achtergestelde klusjes inmiddels wel uitgevoerd. Het is een bijzondere tijd en in deze tijd is het grootste belang om er voor elkaar te zijn. Zorg ervoor, dat je huis als een thuis voelt! Maak er ondanks alles een mooie tijd van samen, zo houd je het langer vol met elkaar. Maar mocht je nou bijvoorbeeld tijdens het ’vanuit het huis werken’ nog wat tijd over hebben en heb je een leuke woning of misschien wel je droomhuis gezien in ons aanbod? Bel ons dan! Ons kantoor is nog altijd geopend….

Bezichtigingen gaan bij ons door. Uiteraard nog steeds met de juiste voorzorgsmaatregelen:

– We werken zoveel mogelijk op afstand en digitaal.
– Niet alle (reeds geplande) bezichtigingen kunnen door gaan. We bekijken per woning en per afspraak of deze binnen de richtlijnen van het RIVM passen. En vragen vooral eenieder zijn eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. En ook hier geldt geen handen schudden en op gepaste afstand van elkaar. Een bezichtiging via Facetime zal in veel gevallen een alternatieve oplossing kunnen zijn voor de eerste kennismaking met een huis. Ook kunnen we een video opnemen van de woning en deze via WhatsApp of mail naar je toesturen. Vraag ons gerust hiernaar…
– Met nieuwe bezichtigingen vragen we natuurlijk eerst de verkopers of zij akkoord zijn.
– Bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts zal een afspraak nooit plaatsvinden.

Maar nu de keerzijde van het Coronavirus:
Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?

Lees hieronder wat je kan of eigenlijk moet doen.

Kun je je hypotheeklasten niet meer betalen of verwacht je, dat je binnenkort in betalingsproblemen komt, neem dan zo snel mogelijk contact op met je hypotheekverstrekker of hypotheekadviseur.

De meeste hypotheekverstrekkers hebben nu al een regeling om hun klanten door deze moeilijke tijd te helpen. De meeste regelingen houden in dat je voor 3 maanden uitstel van betaling van rente en aflossing krijgt. Op de website van je hypotheekverstrekker vind je informatie over welke regeling er is.

Heb je een (bank)spaarhypotheek? Ook dan krijg je uitstel van betaling voor de rente, maar geen uitstel voor de inleg of spaarpremie. Als je niet voldoende inlegt, kun je namelijk belastingvrijstelling verliezen.

Check vooral je voorlopige teruggave!

Verwacht je dat je door een betalingsregeling over heel 2020 minder hypotheekrente gaat betalen? En krijg je een voorlopige teruggave van de Belastingdienst? Dan is het verstandig om je voorlopige teruggave aan te passen. Zo voorkom je dat je nu te veel belastinggeld terugkrijgt en dat volgend jaar moet terugbetalen.

De conclusie? Onderneem actie! We leven op dit moment in een bijzondere tijd en dat realiseren hypotheekverstrekkers en de overheid zich ook. Daarom is er veel mogelijk om geldzorgen te verminderen of weg te nemen.

Voor meer informatie, kun je uiteraard contact met ons opnemen. Bel of mail ons. We staan voor je klaar.
Zorg goed voor elkaar en samen zijn we sterk!