Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Schakel-Makelaars-Almelo---Blog-juni-2020

Corona, wat doet dat met de woningmarkt?

Corona, wat doet dat met de woningmarkt? En kan ik nu nog wel mijn woning verkopen?

Er is veel onzekerheid over de huidige woningmarkt en wat nu verstandig is. Om deze onduidelijkheid deels weg te nemen, proberen wij jullie 10 belangrijkste vragen te beantwoorden.

Uiteraard zullen er meer vragen zijn, waar je graag antwoord op wil, hiervoor kun je altijd contact met ons opnemen, je weet ons te vinden!

  1. Wat kan ik verwachten van de huizenprijzen?

Dat is nooit helemaal 100% vast te stellen. Omdat er een enorm tekort is aan woningen in Nederland en de rente historisch laag is, verwachten wij dat de prijs in ieder geval niet direct zal zakken. De eerste bevindingen wijzen uit, dat het prijsniveau in stand blijft.

  1. Maar kan ik nu nog wel mijn woning verkopen?

Met een actieve makelaar die ingericht is op deze tijd is je huis nog steeds goed te verkopen. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in het digitaal verkopen en kunnen dus gewoon doorgaan met verkopen van woningen.

  1. Wat gaat de hypotheekrente nou doen?

In het begin van de Corona-crisis zagen we een hele kleine stijging van de rente. Dat kan natuurlijk van korte duur zijn, maar als deze periode langer gaat duren, lijkt een logisch gevolg, dat de rente zal stijgen. Het beleid van de Europese Centrale Bank, zal wellicht een daling van de rente inzetten.

  1. Hoe kan ik afspreken met een makelaar?

Fysieke afspraken kunnen gewoon doorgaan, als we ons allemaal aan de richtlijnen van het RIVM houden. Daarnaast kunnen wij ook gesprekken voeren via WhatsApp, Skype of FaceTime.

  1. Verwachten jullie een vermindering in vraag naar woningen?

We zien, dat de crisis in het begin heeft gezorgd voor 25% minder vraag. Echter is het aanbod over het algemeen gedaald met 50 %, hierdoor is de vraag naar beschikbare woningen groter geworden dan dat het al was. Hoe dit zich verder ontwikkeld is afhankelijk van de overheidsmaatregelen.

  1. Hoe gaan jullie om met bezichtigingen?

Wij houden ons aan de opgestelde richtlijnen van de overheid. Door creatief om te gaan met de situatie kunnen wij zowel fysiek als digitaal een bezichtiging uitvoeren. Deze keuze is aan de kijker en aan de verkoper.

  1. Wat doet nou bijvoorbeeld de markt tot € 300.000,-?

Er zijn nog steeds te veel woningen nodig in dit segment met een minimaal aanbod. Echter hebben wij recentelijk meerdere woningen in deze prijsklasse verkocht boven de vraagprijs. Wij verwachten, dat deze markt stabiel blijft en wellicht zelfs nog verder door zal stijgen.

  1. Is het verstandig om te wachten?

Dat hangt ervan af. Heb je haast of huur je op dit moment, dan kun je nu vrij handelen. Was je het evengoed al van plan, dan zijn er geen redenen om het niet te doen. Heb je meer dan gemiddeld een baanonzekerheid? Dan is het soms beter om te wachten.

  1. Wat doet de markt boven € 500.000,-?

Deze markt leek al niet heel gunstig en dat zal naar verwachting zo blijven. Door de huidige economische situatie is de kans groot, dat deze markt tijdelijk ‘on hold’ wordt gezet. Dit neemt niet weg, dat er nog altijd aanvragen binnen komen voor woningen in dit segment.

  1. Wat als ik mijn huis nu moet verkopen?

Neem contact met ons voor een eerste kennismaking. Je hoeft je geen zorgen te maken over de opbrengst of verkoopperiode. Wij gaan je zo goed mogelijk helpen en staan altijd voor jou en je vragen klaar. Wij zijn op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kunnen je voorzien van tips, advies en hulp!

Voor meer informatie, kun je uiteraard contact met ons opnemen. Bel of mail ons. We staan voor je klaar.
Zorg goed voor elkaar en samen zijn we sterk!