Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Energielabel woningen

Advertentieverplichting energielabel

Vanaf 1 januari 2022 handhaaft de ILT weer op de advertentieverplichting. Wij willen u er dan ook nogmaals op wijzen dat per 1 januari 2022 de ‘advertentieverplichting’ weer van kracht wordt. Dat betekent dat in een advertentie waarin een woning (of ander vastgoedobject) te koop of te huur wordt aangeboden tevens moet worden gemeld wat het energielabel van het object is.

Oftewel, als een woning (of een ander vastgoedobject) te koop wordt aangeboden op Facebook, Insta of Funda dan zal het label erbij vermeld moeten worden. Indien dit niet het geval is dan kan de verkoper of verhuurder een boete krijgen.

Het label zal dus veel eerder, voorafgaand aan of aan het begin van het verkoopproces, aangevraagd moeten worden.

Ontbreken energielabel bij transport

Eigenaren en verhuurders zijn daarnaast ook nog steeds verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur een definitief energielabel aan de koper of huurder te overhandigen. Indien het energielabel niet wordt overhandigd kan er een bestuurlijke boete worden opgelegd aan de eigenaar. De hoogte van deze boetes is recent aangepast.

Energielabel kwijt?

Op de website EP-online.nl kan eenvoudig worden nagegaan of er een definitief label is afgegeven voor het vastgoedobject en welke label-letter dat betreft. Eigenaren van woningen kunnen daarnaast de pdf van het energielabel downloaden vanuit MijnOverheid. Meer informatie hierover vindt u hier terug: https://www.logius.nl/actueel/energielabel-woning-inzien-op-mijnoverheid.

Energielabelservice

Nog geen energielabel aangevraagd? De NVM kan u helpen. Zie onderstaande link voor meer informatie: https://leden.nvm.nl/diensten/nvm-energielabel-service/ (inloggen).

Wil jij meer informatie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Bel, mail of app ons voor een eventuele verkoop of bemiddeling bij aankoop! Wij helpen je graag!