Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Actuele-hypotheekrentes-nog-lager-dan-verwacht---Schakel-Makelaars

Actuele hypotheekrentes nog lager dan verwacht

Verschillende hypotheekadviseurs dachten het eerder dit jaar al: de rente op hypotheek zou in het najaar licht gaan dalen. Nu we het eind van 2020 hebben bereikt, kunnen we het beamen. De daling is echter nog lager gaan liggen dan de verwachtingen toentertijd waren. Door de coronacrisis zorgden diverse factoren ervoor dat de hypotheekrentes stegen. Maar wat blijkt maanden later? Er is sprake van de laagste hypotheekrente in ieder geval de laatste tien jaar!

LAGE HYPOTHEEKRENTE IS LICHTPUNT IN CORONATIJD

Er zijn een aantal oorzaken aan te wijzen voor de daling van de rente op hypotheken. Net als bij de stijging van de rente eerder dit jaar, heeft de daling te maken met corona; in dit geval een positieve kant van corona. Doordat er mogelijk een werkend vaccin gevonden is, stijgen de aandelenkoersen weer en doen banken het over het algemeen weer beter dan de afgelopen maanden.
Beleggers hebben daardoor weer meer vertrouwen in de banken en schatten het risico van verliezen lager in, waardoor banken zich weer voordeliger kunnen financieren. Daardoor ontstaat er concurrentie wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat banken een lagere hypotheekrente kunnen leveren. Goed nieuws dus voor de huizenmarkt, waarin het weer aantrekkelijker wordt om op zoek te gaan naar een passende nieuwe woning.

VERWACHTING DAT DE HYPOTHEEKRENTE LAAG BLIJFT

Hoewel er nog geen 100% zekerheid is over (de werking van) het vaccin kan er nog niet gezegd worden wat de economie verder gaat doen de komende tijd en wat de invloed is op de hypotheekrentes. De verwachting is in ieder geval dat deze rentes juist door de zwakke economische situatie voorlopig laag zullen blijven.

In de afgelopen weken daalden de rentes in ieder geval nog steeds bij de hypotheekbanken. Dit geldt overigens ook voor alle andere rentes. Neem bijvoorbeeld de rente op een persoonlijke lening of de rente op de 10 jaars staatslening (ook wel Nederlandse kapitaalmarktrente genoemd). Alle soorten rentes dalen de afgelopen jaren al, waarbij het najaar van 2020 een opvallend dieptepunt (of eigenlijk dus hoogtepunt voor de consument) is.

OOK PERSOONLIJKE LENING KOST MINDER DAN EERDER

Geld lenen met behulp van een persoonlijke lening is namelijk ook nog nooit zo aantrekkelijk geweest als nu. Dat komt omdat de rente op geld lenen momenteel erg laag ligt, waardoor een persoonlijke lening goedkoper is dan ooit. Kredietverstrekker DEFAM heeft eerder dit najaar een renteverlaging ingesteld voor alle persoonlijke leningen waarbij je bij leningen vanaf € 50.000 een rente hebt van 3,5%. Een ontzettend lage rente voor zo’n bedrag.

Wat ook opvalt is dat de rentes bij persoonlijke leningen voornamelijk zijn gedaald op hogere leenbedragen. Wanneer je in verhouding een klein bedrag nodig hebt om te lenen als persoonlijke lening profiteer je niet echt van lagere rentes. Bij lage leenbedragen is er namelijk vrijwel geen verlaging te zien in de hoogte van de rente. Het is dus voornamelijk de hypotheekrente die we de komende tijd in de gaten moeten houden. Gaat de hoogte van deze rente op hypotheken nóg lager liggen of blijft de rente vrijwel gelijk?

Voor al deze vragen kun je terecht bij Waterman Advies, gevestigd aan de Wierdensestraat 112 te Almelo. Tevens gevestigd in Apeldoorn aan de Deventerstraat 180 voor jouw verzekeringen.

Zij zullen jou in een vrijblijvend eerste gesprek aangeven wat jouw mogelijkheden zijn. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ze op!

Heb je vragen?
Bel, mail of app ons.

Wij zijn er voor je!