Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Schakel-Makelaars-Almelo---Aanvraag-definitief-energielabel-wordt-fors-duurder

Aanvraag definitief energielabel wordt fors duurder!

Elke woning die wordt verkocht heeft een definitief energielabel nodig. Dit label geeft aan hoe energiezuinig de woning is. De verkoper is verantwoordelijk om het label aan te vragen. Ontbreekt dit label bij de verkoop (transport bij de notaris), dan riskeert de verkoper op dit moment een boete van €170. Het aanvragen van een energielabel kost nu slechts een aantal euro en kan in de meeste gevallen volledig online worden geregeld. Via de website www.energielabel.nl/woningen kun je je voorlopige energielabel bekijken.

Definitief energielabel aanvragen

Wie zijn woning verkoopt, moet het voorlopige energielabel om laten zetten naar een definitief energielabel. Via de website https://www.energielabel.nl/woningen/verkopers-en-energielabel/ kun je zien hoe het werkt. Je moet dan onder andere inloggen met je DigiD-gegevens. Ben je eigenaar van de woning samen met je partner? Dan is de woning aan het DigiD-account gekoppeld van de persoon die het grootste aandeel in de woning heeft. Is dit gelijk verdeeld, dan is de woning gekoppeld aan de oudste persoon.

Na inloggen kom je in een afgeschermde omgeving waar je het definitieve label aan kunt vragen. Op basis van het voorlopig energielabel worden de gegevens van de woning getoond, waaronder het type woning, het bouwjaar en de woonoppervlakte. Controleer dit goed en wijzig zo nodig de gegevens als ze niet kloppen.

Hierna moet je in diverse stappen de kenmerken van je woning opgeven. Bijvoorbeeld type glas, of je dak en vloer zijn geïsoleerd en of je een CV-ketel hebt. Het is vrij recht-toe-recht-aan en het is dan ook zo ingevuld.

Indien je er niet uitkomt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Nieuw (duurder) energielabel per 1 januari 2021

Op 1 januari 2021 wordt waarschijnlijk een nieuw energielabel ingevoerd. Onderdeel van dit nieuwe label is dat een deskundige de woning fysiek zal inspecteren en het label bepaalt. De kosten zullen gemiddeld dan uitkomen op € 190,-. Dit is een enorme prijsstijging ten opzichte van de huidige situatie, waar je een label hebt voor gemiddeld € 8,-.

Als je in 2020 een definitief energielabel aanvraagt, dan is dat 10 jaar geldig. Ook als het nieuwe label wordt ingevoerd.

Heb je dus plannen om de komende jaren te verhuizen, of heb je nog geen definitief energielabel? Vraag deze dan voor het einde van 2020 aan, zodat je dit label de komende 10 jaar kunt gebruiken. Hiermee bespaar je minstens € 185,-!

Heb je vragen?

Bel, mail of app ons.

Wij zijn er voor je!