Schakel Makelaars
Wierdensestraat 114
7604 BK Almelo

Tel: 0546 810 555
E-mail: almelo@schakel.nl

 

 

Openingstijden kantoor:
Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Uiteraard zijn wij op afspraak ook ’s avonds beschikbaar!

 

Routebeschrijving:

 

Volg ons:

Schakel Blog Tips aankopen woning

5 handige tips bij het bieden op een huis

De woningmarkt in Nederland is een gekkenhuis. Het actuele huizenaanbod is ongekend laag en wij zien dat 4 op de 5 woningen boven de vraagprijs weggaan. Hoe kom je er dan nog tussen in deze markt? Een hoog bod neerleggen is één, maar zijn er nog meer slimme trucs? Wij geven jou 5 handige tips bij het bieden op een huis.

1. Speel in op gevoel

Het kan nooit kwaad om een beetje op het gevoel van de verkoper in te spelen. Schrijf bijvoorbeeld een persoonlijke motivatie waarom je jezelf al helemaal in dit fantastische huis ziet wonen en leg uit wat je toekomstplannen zijn. Of zie je bijvoorbeeld bij de bezichtiging allemaal foto’s van Texel aan de muur hangen? Doe de verkoper dan bovenop jouw bod een weekendje Texel cadeau! Als de biedingen niet ver uiteenlopen, zou het natuurlijk tof zijn als dit de doorslag geeft en de verkoper het jou het meeste gunt.

2. Denk na over de voorwaarden

Het hoogste bod is niet altijd het winnende bod. Vraag bij de bezichtiging wat voor de verkoper belangrijk is aan het bod. Misschien hebben ze al een huis gekocht en weegt de datum van overdracht sterk mee in de keuze. En als de verkoper de voorkeur geeft aan zekerheid, dan kan het zelfs een optie zijn om helemaal geen voorwaarden op tafel te leggen. Doe dit uiteraard alleen als je zeker weet dat het kan.

3. Zoek buiten de gebaande paden

Een actieve koper maakt meer kans, dus zorg dat je er telkens als eerste bij bent. Maak een persoonlijke zoekopdracht aan zodat jij direct op de hoogte bent van het nieuwste woningaanbod. Houd Facebook en Instagram in de gaten, wij posten de woningen eerst op onze social media accounts, alvorens deze op Funda worden geplaatst. Als laatste: laat zoveel mogelijk mensen weten dat je op zoek bent, zodat ze hun oren en ogen voor je openhouden. Je weet maar nooit!

 4. Biedt tactisch

Plaats geen rond getal, maar een getal dat lekker opvalt. Dus geen €425.000 maar bijvoorbeeld €425.254. Het zou toch mooi zijn als die laatste €254 net het verschil maakt! Ook leuk: het huisnummer verwerken in jouw voorstel. Gaat het om huisnummer 82? Doe dan een voorstel van €375.082.

5. Weet wat er speelt

Kennis is macht. Een aankoopmakelaar kent jouw buurt en weet hoe hij zich in deze markt moet bewegen. Hij houdt z’n hoofd koel als het spannend wordt en is een ervaren onderhandelaar. Maak gebruik van deze kennis en neem een aankoopmakelaar in de hand. In deze overspannen tijden kan dit echt het verschil maken!

Wil jij meer informatie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Bel, mail of app ons voor een eventuele verkoop of bemiddeling bij aankoop! Wij helpen je graag!